25 d’agost i 8 de setembre de 2012

Cartell III Fira del TomàquetEl Consell Comarcal del Vallès Oriental us  convida a la III Fira del Tomàquet del Vallès que tindrà lloc el 25 d’agost i el 8 de setembre al Centre Cívic La Fàbrica de Santa Eulàlia de Ronçana.

La Fira donarà a conèixer el procés de recuperació de les varietats antigues de tomàquet que trobem al Vallès i els productors que les han introduit als seus cultius.

Hi haurà parades de venda de tomàquets, oli i pa i activitats lúdiques i educatives que tenen com a objectiu apropar els visitant a l’agricultura local i a l’alimentació de proximitat i de temporada.

L’horari de la Fira és de 8.00h a 14.30h i el programa inclou visites guiades a l’Hort de l’Espelt on l’Associació Llavors Orientals ens explicaràn el procés de recuperació de les varietats locals d’horta i de mongetes i tastos de les varietats antigues de tomàquet recuperades.

També hi haurà xerrades sobre l’ús de plantes aromàtiques als horts, la presentació d’un estudi sobre la recuperació de la mongeta del carai, una xerrada sobre el conreu de cànem i activitats artístiques per a nens i adults.

La III Fira del Tomàquet s’organitza amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana, de l’Associació Llavors Orientals i del Convívium Slow Food Vallès Oriental i amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona mitjançant la Xarxa Productes de la Terra.

Us convidem a visitar la Fira i a conèixer de més a prop la biodiversitat cultivada de la nostra comarca!

Aquí podeu descarregar el programa de la Fira:

Programa III Fira del Tomàquet