Curs de formació “El cultiu de varietats locals de mongetes” dirigit a pagesos.

 

El Consell Comarcal del Vallès Oriental amb el suport de la Xarxa productes de la Terra de la Diputació de Barcelona, organitzar el curs de formació  “EL CULTIU DE VARIETATS LOCALS DE MONGETS” els dijous 15 i 22 d’octubre de les 16 a les 20 hores,  a Can Muntanyola, centre de serveis a les empreses, Camí del Mig, 22, Granollers.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 El curs va dirigit a pagesos que treballen amb varietats locals de mongetes o pagesos que estan interessats en incoporar aquestes varietats a la seva producció.

L’objectiu del curs és dotar d’eines i mecanismes al pagesos, especialment als horticultors, per al cultiu especialment en el calendari de la sembra, en les dificultats climàtiques i altres.

 

El curs serà impartit per Jordi Puig i es faran dos sessions:

Sessió teòrica:

La sessió s’iniciarà amb l’explicació de la biologia de les diverses espècies que formen aquest grup tan extens de lleguminoses. Seguidament, es faran apunts del seu cultiu fent especial èmfasi en el calendari de sembra, en les dificultats climàtiques que suposen unes tardors tant càlides com les actuals i en d’altres aspectes pràctics del maneig de l’espècie. Les plagues i malalties s’enfocaran des d’un punt de vista genèric, no donant tant importància a la identificació de les espècies problemàtiques com a les causes del seu desenvolupament.

La segona part de la sessió, es focalitzarà en la identificació i anàlisis de diverses varietats de mongeta que es poden cultivar a la comarca per tal de poder donar pautes per al seu futur cultiu.

Sessió pràctica:

Es realitzarà una visita de camp a diverses explotacions de Palou on es podran observar diversos camps de mongeta del Ganxet que han estat cultivats aplicant diversos paràmetres de fertilització, maneig del cultiu i tractaments fitosanitaris i dels que s’observarà el seu estat fitosanitari i el seu potencial rendiment.

D’altra banda, es farà una segona visita a una finca de producció ecològica que cultiva diverses varietats que no són la mongeta del ganxet. Aquesta segona visita permetrà comparar l’estat fitosanitari, el vigor i d’altres paràmetres que el cultiu ecològic i la diferència varietal poden ocasionar.

Can Muntanyola. Centre de serveis a les empreses. Granollers

Can Muntanyola. Centre de serveis a les empreses. Granollers

 

INSCRIPCIONS GRATUÏTES:

Places limitades a 25 persones.   

Com arribar:    

                        

Per fer la inscripció heu d’enviar un correu electrònic a:

productesterra@vallesoriental.cat          garridolc@vallesoriental.cat

O trucar al 93 860 0702 (Carme Garrido o Marta Cañas)

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s