S’obre el període d’inscripció a les 1es Jornades Gastronòmiques de llegums del Vallès que es faran del 15 de desembre de 2015 al 15 de març de 2016

Fins el 15 de desembre 2015  està obert el període d’inscripció

El Consell Comarcal del Vallès Oriental, en col·laboració amb l’Associació Gastronòmica  CuinaVO, el Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental, Convívium Slow Food del Vallès Oriental  i l’associació Llavors Orientals, organitza  la “Ies  Jornades Gastronòmica de llegums del Vallès” del 15 de desembre al 15 de març de 2016.  Les Jornades s’organitzen en el marc del projecte Xarxa Productes de la Terra i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

DSC_0233

L’objectiu de les Jornades és donar a conèixer les  varietats locals de llegums del Vallès mitjançant menús gastronòmics singulars i apropar els productors locals a la restauració de qualitat de la comarca i de les comarques circumveïnes.
Poden adherir-se a la campanya les persones físiques i jurídiques, que realitzin activitats de restauració col·lectiva i que manifestin la seva voluntat de participació mitjançant la presentació de la sol·licitud d’adhesió a les jornades,  abans del 15 de desembre de 2015  al  Consell Comarcal del Vallès Oriental.

Les sol·licitud i les bases de les jornades es podran consultar a la pàgina web www.vallesoriental.cat i a https://productesdelvalles.wordpress.com.

Per poder participar és imprescindible:

  • Presentar fins el 15 de desembre de 2015, la sol·licitud d’adhesió a les Jornades gastronòmiques. Es pot enviar per correu electrònic a productesterra@vallesoriental.cat;  o també es pot entregar al Consell Comarcal, carrer Miquel Ricomà, 46, Granollers.
  • Llegir atentament les bases de participació.
  • Participar al tast de llegums  del Vallès dirigit a restauradors, que es realitzarà la segona quinzena de gener de 2016.

Un cop el restaurant hagi presentat la inscripció a les Jornades, el Consell Comarcal enviarà a cada restaurant una fitxa on s’haurà d’indicar quins seran els plats que tindran a la seva carta o menú durant les Jornades Gastronòmiques de les llegums del Vallès.

                                    

2014-11-18 18.37.48Les varietats que s’inclouen a la promoció són:

 Mongeta del ganxet, mongeta del carai o carall, mongeta genoll de Crist, mongeta ull de perdiu, mongeta rènega negra  i cigró menut.

Durant aquest període es farà difusió a diferents mitjans amb la finalitat de donar a conèixer al consumidor quins són els restaurants que s’han adherit  a les  1es  Jornades Gastronòmiques de llegums del Vallès i  posteriorment s’entregarà a cada restaurant:

  • El  pòster  “El Vallès Terra de llegums”.  Enllaç cartell mongetes
  • Fitxa divulgativa per donar als clients:  “Al Vallès Oriental recuperem la biodiversitat cultivada. Mongeta del carall”.  Enllaç
  • Llistat de productors que fan mongetes i altres llegums.
  • Document explicatiu sobre les qualitats organolèptiques de diferents varietats de mongetes i llegums.

Durant la segona quinzena de gener de 2016, el Consell Comarcal realitzarà un tast de llegums dirigits als restauradors, on podran degustar les diferents varietats de mongetes i llegums, així com també algunes propostes de plats elaborats amb aquestes varietats.

DSC_0231

Més informació:

Consell Comarcal del Vallès Oriental

Àrea de Desenvolupament Local

Carrer  Miquel Ricomà 46,

08401 – Granollers

 

Persona de contacte:

Carme Garrido López

productesterra@vallesoriental.cat;

Tel. 938 600 702

Bases 1a mostra gastronòmica de Vallès terra de llegums 2015

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s