En el marc de la Fira Lliga’t a la Terra, Llavors Orientals impulsa un servei de comanda online de varietats locals de tomàquets

La Fira tindrà lloc  el dissabte 22 d’abril a Santa Eulàlia de Ronçana i les comandes online es podran tramitar fins el 14 d’abril a través de la web   http://www.llavorsorientals.cat/comanda-de-planter-2017/

 

En les passades edicions de la Fira Lliga’t a la Terra i Mercat del Planter organitzats a Santa Eulàlia de Ronçana, des de l’ajuntament, el Consell Comarcal i l’Associació Llavors Orientals es manifestava una gran preocupació  davant el fet que els visitants de la fira es trobaven que a mig matí algunes varietats recuperades ja s’havien esgotat, i molts optaven per arribar a primera hora a comprar el planter i així assegurar-se que podrien comprar totes les varietats i plantes que volien.

Com a conseqüència, si volien fer una volta  pels estands dels productors que participaven a la fira i volien participar a les diferents activitats organitzades  a la Fira, el planter passava moltes hores al sol i en condicions poc òptimes de manteniment i això provocava que en molts casos no poguessin participar a la Fira.

Per aquest motiu al  2016 es va fer una prova pilot i uns dies abans de la Fira es va oferir la possibilitat d’anar fer la comanda de planter online a través de  la web de l’Associació Llavors. Es tractava de comprovar si era una bona eina de demanda online i poder organitzar de forma adequada la recollida del material.

La idea neix de l’Associació Llavors Orientals, encarregada de fer el planter de les varietats locals de tomàquets del Vallès,  i fins ara ja  han rebut ja més de 35 comandes de particulars que han fet la seva reserva de més de 1350 tomaqueres planter ecològic. La varietat més demanada en aquestes comandes és el cor de bou . Alguns productors també han fet la comanda online, i  fins el moment s’han rebut més de 25 comandes online i on s’han reservat més de 16.000 tomaqueres. La varietat més demanada pels pagesos  és el pometa.

Amb l’impuls d’aquesta opció els visitants de la mostra podran anar i tranquil·lament visitar els productors que estan a la fira, participar a les activitats programades i després recollir el planter, que fins aquell moment ha estat guardat en un lloc fresc i en condicions òptimes de conservació.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s