Inauguració de l’Obrador de Tagamanent el dimarts 16 d’abril

A l’acte inaugural van intervenir l’Ignasi Martínez, Alcalde de Tagamanent, David Ricart President del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Mª Angels Puerta, productora de Tapenade a l’obrador, Marina Sopena  i Núria Pes productores de càterings vegans elaborats a l’obrador i en Pep Salsetes reconegut gastrònom.

L’Obrador de Tagamanent és el primer espai públic de titularitat municipal creat a Catalunya per facilitar la producció de petits elaboradors amb totes les garanties sanitàries.

 

Es tracta d’una sala amb Registre Sanitari Municipal oberta a qualsevol petit productor que tingui la necessitat d’un espai per elaborar les seves produccions alimentàries. És un projecte innovador i pioner des del mon municipal que pretén facilitar la viabilitat de projectes ja existents, fomentar i facilitar el camí a noves iniciatives d’emprenedoria i crear un espai comú de productors i elaboradors que recuperin el sector primari del municipi i del seu entorn immediat.

Aquest projecte de titularitat municipal de l’Ajuntament de Tagamanent s’ha fet en col·laboració amb el Consell Comarcal del Vallès Oriental i la Diputació de Barcelona.

Qualsevol persona interessada en utilitzar aquestes noves instal·lacions publiques s’ha de dirigir a l’Ajuntament de Tagamanent mitjançant la seva web www.tagamanent.cat o bé de forma presencial. També es poden dirigir als serveis d’ajuda a l’emprenedoria dels ajuntaments de La Garriga, Les Franqueses del Vallès o bé Canovelles, gràcies al conveni Catalunya Emprèn del que formen part aquests municipis i l’Ajuntament de Tagamanent.

Actualment a la comarca del Vallès Oriental hi ha una gran diversitat de petites empreses artesanals que tenen sovint dificultats  per ser viables.  Han de competir amb la gran indústria alimentària, que com tots sabem, ofereixen preus més competitius, això sí, amb una qualitat molt inferior.

Des del Consell Comarcal creiem que les petites empreses artesanes del sector agroalimentari han de poder diferenciar el seu producte, per poder competir amb les grans empreses i fer una clara aposta comercial per produir productes singulars de més qualitat i amb gran valor gustatiu que puguin diferenciar i donar un valor afegit  als seus productes, productes que no es trobaran a les grans superfícies comercials ni als grans supermercats, perquè són productes que estan elaborats artesanalment, amb producte de proximitat i sovint amb varietats locals recuperades.

Una eina de comercialització que els pot ajudar a millorar l’estabilitat i finançament de la seva empresa és poder oferir als seus clients directes  el seu producte elaborats i transformats com ara les  llegums cuites, melmelades, cremes de verdures,  embotits, pa, garapinyades, formatges, etc.

Tant des del Consell Comarcal del Vallès Oriental com des de l’Ajuntament de Tagamanent, hem rebut múltiples sol·licituds de productors artesanals que ens emanaven la creació d’un espai per compartir experiències de comercialització i especialment un obrador on poder treballar compartint coneixements, elaborant els seus productes o bé transformant els seu excedents de cultius i d’aquesta forma disposar d’un registre sanitari, sense que això suposi realitzar una gran despesa d’infraestructures.

L’obrador de Tagamanent és essencialment un espai:

  1. a) Que ofereixi als petits productors la possibilitat de disposar d’un registre sanitari local que els ajudi a impulsar i consolidar la seva empresa, diversificant la producció, abaratint costos, compartint espais  o millorant els seus productes.
  2. b) Un espai multidisciplinar de trobada i gestió que permetí el foment de treball en xarxa entre productors i elaboradors on puguin compartir experiències, treballar en xarxa i millorar la competitivitat del sector agroalimentari.
  3. c) Un espai de dinamització de projectes conjunts d’investigació i desenvolupament.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s