Els Productes del Vallès Oriental

Treballem amb petites empreses agroalimentàries per millorar la seva gestió empresarial, la comercialització, el màrqueting i les associacions de productors

Menjadors escolars ecològics

El  Consell Comarcal del Vallès Oriental en el marc del projecte Rururbal i de la Xarxa Productes de la Terra va engegar el desembre de 2010 un projecte de dinamització dels menjadors escolars ecològic i de proximitat a la comarca del Vallès Oriental.

Amb el suport  del Departament d’Ensenyament i de la Diputació de Barcelona,  es va definir un procés per afavorir la introducció dels productes ecològics i de proximitat als menjadors escolars del Vallès Oriental que es va desenvolupar en tres fases:

– Un estudi per conèixer la realitat actual dels menjadors escolars de la comarca i captar l’interès de les escoles en la introducció del producte local i ecològic al menjador, tal com per definir els diferents nuclis d’interès a la comarca.

– La diagnosi profunda de les escoles interessades en participar en el pla pilot per tal de definir una estratègia d’accions i d’identificar els actors claus i els principals reptes.

– La creació d’un pla d’actuació i l’acompanyament i assessorament, per part del Consell Comarcal del Vallès Oriental i amb el suport d’expertes externs, a les escoles interessades en introduir productes ecològics i de proximitat en els seus menús. En paral·lel, s’ha portat a terme un procés de dinamització dels productors ecològics de la comarca per facilitar el seu accés als menjadors escolars i s’han organitzat accions de formació i sensibilització sobre els productes ecològics i l’alimentació saludable.

En concret, les activitats que s’han portat a terme durnat l’any 2011 eren:

– Jornada sobre Menjadors Escolars Ecològics

http://www.rururbal.eu/barcelona/?p=433

– Dinamització del Grup de Treball sobre Menjadors Escolars de Proximitat i Ecològics al Vallès Oriental

Presentació Grup de Treball MEPE

 

 

 

 

 

– Dinamització d’un grup de Productors i Productores Agroecològics que treballen amb Menjadors Escolars

 

 

 

 

 

 

Díptic presentació productors MEPE

– Organització d’una formació específica en cuina ecològica i de proximitat per a cuineres i cuiners de menjadors escolars, el juliol de 2011

Presentació curs cuina ecològica MEPE – 2011

Programa curs de cuina ecològica – 2011

http://www.rururbal.eu/barcelona/?p=446

http://www.rururbal.eu/barcelona/?p=474

Avaluació curs cuina ecològica


 

– Taller de formació dels monitors de menjadros escolars sobre el consum de proximitat i el seu paper en el projecte de menjador ecològic

 

 

 

 

– Xerrades amb les AMPA i visites a finques de producció ecològica

 

 

 

 

– Elaboració de material de consulta i sensibilització

Resum metodològic dinamització MEPE

Presentació procés dinamització MEPE

Proposta activitats de suport

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.