Els Productes del Vallès Oriental

Treballem amb petites empreses agroalimentàries per millorar la seva gestió empresarial, la comercialització, el màrqueting i les associacions de productors

MARCA DE QUALITAT OLI VERA DEL VALLÈS

Oli de la varietat Vera

S’ha documentat que les principals varietats d’oliveres conreades a la comarca del Vallès Oriental a principis del segle XIX eren les olesanes, arbequines, verdals, valencianes,iles sevillanes. Durant la segona meitat del segle XIX, un gran nombre d’aquestes varietats van desaparèixer de la comarca degut a uns episodis excepcionals de glaçades i es van introduir varietats més resistents, principalment la varietat Vera, que també es coneix com la del país. A dia d’avui podem degustar-ne l’oli i conèixer aquesta varietat gràcies als pagesos que encara la conreen i a la Fira de l’Oli, que se celebra anualment al trull de Can Sapera de Bigues.

Des del Consell Comarcal del Vallès Oriental fa anys que es treballa per la recuperació de les oliveres de varietat Vera del Vallès i es treballa també estretament amb els productors.

El Consell Comarcal del Vallès Oriental vol anar un pas més enllà i aconseguir la creació d’una Marca de Qualitat Oli Vera del Vallès. Es dotarà així a l’Oli Vera del Vallès de la distinció que es mereix, posicionant-la al costat de les marques d’oli més reconegudes.