3902Fira_de_la_Botifarra La Garriga celebrarà la 2a Fira de la Botifarra els propers 16 i 17 de febrer, un esdeveniment que pretén promoure el comerç local i promocionar el municipi. A partir d’un dels productes més emblemàtics del poble – la botifarra – la fira donarà a conèixer aquesta tradició garriguenca i oferirà tot un conjunt de propostes lúdiques, culturals i gastronòmiques.

Després de l’èxit assolit l’any passat, la Fira vol promocionar la botifarra de la Garriga com a producte autòcton de qualitat i, alhora, i donar a conèixer la tradicional elaboració d’aquest embotit al municipi.

La Fira arriba els propers 16 i 17 de febrer
La 2a edició de la Fira de la Botifarra es farà els propers 16 i 17 de febrer al centre de la Garriga, on el públic hi trobarà parades de cansaladeries del poble, d’establiments de venda de productes de proximitat, productors locals i comarcals.

El sector de restauració promocionarà aquest producte durant la setmana de l’11 al 17 de febrer oferint des dels seus establiments una àmplia oferta variada d’aquest producte típic del municipi com és la botifarra. L’associació de comerciants ASIC oferirà un tastet de botifarra a tot el públic que s’acosti a la fira.

3907Desgutacio_botifarra

La inauguració de la 2a Fira de la Botifarra tindrà lloc dissabte 16 de febrer a les 12 hores, a la plaça de Can Dachs. L’acte, amb parlaments de diverses autoritats, comptarà també amb la presència del fondista Ramon Parellada.

Un cap de setmana ple d’activitats
Durant tot el dissabte i diumenge al matí, les persones visitants podran gaudir d’una oferta gastronòmica diversa i de qualitat i, alhora, descobrir els principals atractius turístics del municipi. La Fira inclourà activitats culturals, com un cercavila dels Gegants i Ball de Cintes de la Garriga. Altres propostes seran les demostracions de preparació artesanal de botifarres i diverses activitats infantils.

Una altra de les novetats serà l’espectacle Acorar, de la companyia mallorquina Produccions de Ferro, que, després de nombrosos premis i èxits als escenaris de les Illes i de Barcelona, aterrarà a la Garriga el proper 16 de febrer. Acorar és una reflexió sobre la identitat col·lectiva dels pobles i pren per excusa narrativa la descripció d’una jornada de matances a Mallorca.

Podeu descarregar el programa de les activitats aquí.

El Consell Comarcal del Vallès Oriental, mitjançant el projecte Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona, ha donat suport tècnic a l’organització de la Fira per tal de que hi hagi parades de productors i elaboradors artesans de la comarca. TurismeVallès serà present a la fira amb un estand conjunt amb Turisme de La Garriga, on promocionarà les propostes de natura, termalisme, modernisme, gastronomia, cultura, senderisme, shopping i motor del Vallès Oriental.