En aquesta 14a edició a la Fira lliga’t a la terra i al Mercat del planter es podrà comprar   varietats locals de tomàquets, d’horta, de  plantes aromàtiques i medicinals i  d’arbustos, però com no també es podrà comprar productes artesanals directament als productors, parlar amb ells i escoltar les seves recomanacions, les explicacions de com elaboren els seus productes o bé quins són els ingredients que utilitzen per a la seva elaboració.

Durant tot el dia hi hauran parades amb productes dels pagesos de la comarca i podreu comprar als nostres productors gran diversitat de productes com  ara hortalisses de temporada, formatges, llegums, fruita seca, conserves, pastes i pastissos, cervesa artesana o pa artesà elaborat amb farines de varietats recuperades.

Al llarg de tot el matí es faran diversos tallers que tenen per objectiu conèixer millor el món de l’agricultura i les varietats recuperades, així com per aprendre a fer un millor aprofitament de les hortalisses i els fruits.

Els més petits a la tarda podran gaudir amb l’actuació del Mag Toni i podran berenar un panet amb xocolata.

Com a novetat aquest any en Pep Salsetes farà la presentació del seu llibre “De l’hort al plat”, amb increïbles receptes per cuinar diferents plats cuinats amb productes de l’horta. A la Fira hi haurà la possibilitat de poder comprar aquest llibre tan interessant.

Com ja és habitual, a la Fira tornem a oferir  la possibilitat de quedar-se al DINAR POPULAR que ens farà la Cristina del Restaurant Can Candelic on es podrà menjar per 10 euros una amanida verda amb mongetes del Ganxet i verdures escabetxades, pollastre rostit amb pomes, peres i prunes i iogurt de La Cleda amb mel. També hi haurà opció vegetariana i menú infantil (per 5 euros).

Com cada any, es farà venda de planter de les 9 a les 14 hores, on podreu comprar les  varietats antigues de tomàquet, d’horta, així com també de  plantes aromàtiques i medicinals.

Tothom que hagi fet la demanda de planter a través de la web de l’Associació Llavors Orientals, podrà passar a recollir la seva comanda segons les indicacions que li hagin fet arribar (respectant l’horari de recollida).